Bureau voor Arbeid en Gezondheid

Deelnemen aan het lerend netwerk

Samen met collega-zorgorganisaties aan de slag met duurzame inzetbaarheid!
(Verder lezen…)

Nieuwe subsidieregeling ESF Duurzame Inzetbaarheid voor 2016/2017

Op 5 september 2016 is de subsidieregeling ESF Duurzame Inzetbaarheid voor 2016/2017 gepubliceerd. Ten opzichte van de vorige openstelling is het totale beschikbare budget verlaagd van €30 miljoen naar €13 miljoen. Daarnaast zijn er een drietal thema’s komen te vervallen binnen de regeling. De vier thema’s welke dit jaar in aanmerking komen voor subsidie zijn:
(Verder lezen…)

Met de KOBA-DI tool in gesprek over duurzame inzetbaarheid

Voor hetzelfde geld haal je meer uit je mensen

Wat is de KOBA-DI tool?

De KOBA-Tool is de Kosten Baten tool Duurzame Inzetbaarheid (KOBA-DI) van TNO. De KOBA-DI tool is een nieuwe tool die voor en door adviseurs, verbonden aan het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid (NPDI), is ontwikkeld en te gebruiken is.
(Verder lezen…)

BAG Nederland – nieuwe website

Beste lezers, Bij deze presenteren wij jullie de nieuwe website van BAG Nederland. Neem gerust een kijkje en bij vragen neem contact met ons op!

(Verder lezen…)

Meer obesitas en hoge bloeddruk bij nieuwe generaties volwassenen

Jongere generaties lopen meer risico op gezondheidsproblemen door obesitas en hoge bloeddruk dan voorgaande generaties. Deze risicofactoren komen steeds vaker en op jongere leeftijd voor. Eind jaren tachtig had bijvoorbeeld 7-8% van de veertigers obesitas en 16 jaar later was dit gestegen tot 11-15%. (Verder lezen…)

Ongezond leven? Dan geen behandeling

Ruim een op de drie medisch specialisten wil een behandeling weigeren aan mensen die het er door hun ongezonde leefstijl zelf naar hebben gemaakt dat ze die zorg nodig hebben. Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim 1300 artsen, uitgevoerd door omroep KRO-NCRV in samenwerking met de beroepsvereniging Federatie Medisch Specialisten.
(Verder lezen…)

BAG Nederland bewaakt prettig en gezond werken. Hoe kunnen wij u helpen?

Gezondheid bestaat uit meerdere elementen. Een goed lijf, een fijn leven, prettig werk, een leuke omgeving. Als u goed in uw vel zit, bent u minder vaak ziek. De kans is groot dat u effectief werkt en daarbuiten goed functioneert. Via ons uitgebreide landelijke netwerk kunt u beter gebruik maken van al onze diensten. (Verder lezen…)